Baro Başkanımız Av.Mustafa ALADAĞ' ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Ağustos ayı Türk Milleti'nin tarihinde büyük yer tutar. 1071 yılında kazanılan Malazgirt Zaferi, Anadolu'nun Türkleşmesi yolunda atılmış en büyük adım olmuştur.

Anadolu'nun Türkleşmesi ile birlikte, Türk Milleti'ne düşmanlık besleyen Haçlı zihniyeti milletimiz üzerindeki hain emelleri sona ermemiştir. Milletimizin Anadolu'daki varlığına ve bağımsızlığına kasteden iç ve dış düşmanlar yirminci yüzyılın başında gözlerini yeniden Anadolu topraklarına dikmişler, güçsüz ve zor durumda gördükleri Osmanlı'yı ortadan kaldırmayı ve Türk Milleti'nin bağımsızlığını sonlandırmayı hedeflemişlerdir.

Osmanlı'nın Balkan Savaşlarında önemli bir mağlubiyet yaşaması, 1. Dünya Savaşının İttifak Devletleri için hezimetle neticelenmesi en derin etkisini Anadolu topraklarında göstermiş, Mondros Ateşkes Antlaşması ile Anadolu toprakları emperyalist devletler arasında paylaşılmıştır.

19 Mayıs 1919'da büyük bir mücadele ve kararlığın eseri olarak başlayan Türk Milletinin milli mücadelesi sonuç vermiş ve Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde verilen bu mücadele 30 Ağustos 1922'de kazanılan büyük zafer ile taçlanmıştır.

30 Ağustos milli tarihimiz içerisinde Zafer Bayramı olarak kutlanmaktadır. Bu zafer kutlu cumhuriyetin temelidir.
Bu zafer Anadolu'nun ebedi bir Türk yurdu olduğunun tescilidir. Bu zafer Türkleri Anadolu topraklarından silmek isteyen haçlı zihniyetinin hain emellerine ulaşamayacaklarının açık göstergesidir.

Bu düşüncelerle Cumhuriyeti kurarak Anadolu'da Türk vaarlığını ebedi kılan aziz ecdadımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadelenin aziz kahramanlarını ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz.

Ruhları şâd olsun, milletimiz ilelebet payidar olsun.

AV. MUSTAFA ALADAĞ
KONYA BARO BAŞKANI