5 Nisan Avukatlar Günü Kutlandı

5 Nisan Avukatlar Günü kapsamında etkinlikler Adliye Anıt alanına çelenk sunumu, saygı duruşu ve istiklal marşı  ile başladı.

Program kapsamında Baro Başkanımız Av. Mustafa ALADAĞ açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Baro Başkanımızın konuşması şu şekildedir;

Mensubu bulunmaktan onur duyduğum 106 yıllık köklü Konya Barosu’nun değerli mensupları, kıymetli meslektaşlarım.

Hepinizi şahsım ve Konya Barosu yönetim kurulumuz adına  en içten saygı ve muhabbetlerimle selamlıyorum.

5 Nisan Avukatlar Haftamız kutlu olsun. 5 Nisan Avukatlar Haftanızı  tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Kıymetli meslektaşlarım

Yargı devletin asli ve devredilemez görevlerinden olup üç temel unsur çerçevesinde değerlendirilir. İşte Yargının kurucu üç unsurundan biri olan avukat, yargılamanın her aşamasında adaletin tesis edilmesinde son derece büyük ve önemli bir görev ifa etmektedir.

Vatandaşlarımızı hak ve adalet konusunda aydınlatmak , hukuka aykırı bir uygulama ile karşılaşmış bireyleri hukuk çatısı  altında savunmak avukatlık mesleğinin önemini de açıkça göstermektedir.

Ülkemizde ne yazık ki avukatlık mesleğinin öneminin yeterince anlaşılamadığını görmekteyiz. Avukatlık mesleğinin gerçek önemi net bir biçimde anlaşıldığında hukuka aykırı uygulamalarda ciddi bir azalma yaşanacağı da muhakkaktır.

Unutmamak gerekir ki Avukatlar adaletin tecellisinde ne oranda yer alırsa hukuka ve adalete güven o derece artmakta ve adaletin tesisi de bir o kadar kolaylaşmaktadır.

Kıymetli meslektaşlarım

Gönül arzu ederdi ki 5 Nisan Avukatlar Gününde çok güzel ifadeler kullanabilseydik ancak önümüzde ciddi bir sorun var Ülkemizde avukatlık mesleği zor günler yaşıyor.

Hem şehrimizde hem de ülkemizde avukat sayısında kontrolsüz bir artış var. Bu artışın temel nedeni hukuk fakültesi sayısının plansız şekilde artırılmasıdır. Bu nedenle alınacak ilk tedbir hiç şüphesiz hukuk fakültelerinin sayılarının azaltılması ve kontenjanlarının daraltılmasıdır. Ayrıca hepsinden daha önemlisi mesleğe giriş sınavının muhakkak gelmesidir.

Değerli meslektaşlarım,

Yönetim sistemi ne olursa olsun devleti ayakta tutan temel değer adalettir. Adaletin bağımsız olmadığı bir sistem vatandaşı huzursuz eder. Bu nedenle biz herkes için adalet, adalet içinse avukat diyoruz.

Ülkemizde yargıya güvenin sarsıldığı bir dönemden geçiyoruz. Unutmamak gerekir ki devletler savaşla kurulur ancak adaletle yönetilir.

Duruşma salonlarımızın ve adliye saraylarımızın duvarlarını süsleyen ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR sözü ancak ve ancak avukatın etkili ve güçlü olduğu bir sistemde hayata geçebilir.

Adalet, en hızlı ve sağlıklı bir biçimde tesis edilmelidir.

Bu düşüncelerle tekrar tüm meslektaşlarımızın 5 Nisan Avukatlar Gününü tebrik ediyorum.

Avukatlar gününün ve haftasının mesleğimize, meslektaşlarımıza hayırlar getirmesini diliyorum.

Saygı ve sevgilerimle.

Program meslektaşlarımızın toplu olarak fotoğraf çekimi ile sona erdi.